Årets första hoppträning!
Har inte haft tid att skriva något nu men i torsdags var det iaf första hoppträningen. Är med på hoppträningar varannan torsdag för Tord Westergren. Så roligt och utvecklande det kommer att bli i vår, blir sammanlagt 12 tillfällen.
 
Var så sjukt nervös innan i körde igång o det märktes nog lite att jag var spänd till en början för drar upp skänklarna och sitter lite spänd i början på passen me slappnar av när vi kom igång lite mer.
Tord är väldigt noga med att börja med markträningen i uppvärmning så blir hälften dressyr och hälften hoppning ungefär så helt perfekt. Så skänkelvikningar och öppna la vi mest fokus på. Även tagen bakdel på volten både i trav och galopp.
 
Hoppningen log fokus på gymnastik. Så en kombination/linje med stigsprång för frambenen och en lilje med en bredoxer för bakbenen. Även andra linjer o enskilda hinder med andra fokus på som hängde på banan vi hoppade i slutet.
Om jag fick en bra galopp in och la fokus på bra vägar in så hoppade han som en klocka, slarvade jag så gick det men vart lite halvt tokigt över ibland. Var väldigt snäva svängar in och man var verkligen tvungen till att ha en bra väg in. Blev två stopp framför sista hindret i kombinationerna, första vart för att jag fick en dålig väg in och andra för att Hassan tveckade på den breda oxern. Hade tur o satt kvar, brukar annars flyga över hindret själv.
 
Är väldigt nöjd med Hassan. Mycket förvånad över hans utväckling från förra hoppträningen för mer än ett år sedan. Galoppen gick att reglera precis som jag ville och han var verkligen helt underbar.
 
Mina att tänka på är ju alltid blicken att inte sitta och titta på hästen. Det andra är att ha lika mycket vikt i båda stigbyglarna för Hassan flyttar över min vikt på yttersidan så måste överdriva med att sitta med vikten på insidan.
 
Har siktet mot nästa hoppträning, mycket galoppträning på schemat!
 
 
Hoppas att jag kan få med mig någon som filmar till nästa gång!